Tips nodig om je Engels te leren verbeteren?

Vind je het moeilijk om Engels te leren? Je bent niet de enige! Maar no worries: met deze 5 gouden tips ontdek je hoe je sneller en makkelijker je Engels kunt leren verbeteren.

  1. Wees niet bang om fouten te maken. Een nieuwe vaardigheid leren gaat nu eenmaal met vallen en opstaan gepaard. Accepteer dat dit er gewoon bij hoort, leer van je fouten en wees vooral trots op jezelf dat je het probeert!
  2. Wees een papegaai. Oftewel: leer door anderen na te doen. Luister vaak naar Engelstalige films, series en podcasts en probeer de uitspraak en ritme van Engelse woorden en zinnen na te apen.
  3. Maak gebruik van de vele gratis hulpmiddelen die online te vinden zijn. Mijn studenten zijn bijvoorbeeld altijd erg enthousiast over Duolingo.
  4. Beweeg je lichaam terwijl je Engels leert. Fysiek bezig zijn terwijl je iets leert helpt je brein om nieuwe informatie makkelijker te verwerken en onthouden. Ga dus lekker dansen, springen, huppelen of natuurlijk wandelen terwijl je je Engels oefent.
  5. Lees Engelstalige kinderboeken. Kinderen zijn natuurlijk ook bezig nieuwe woorden en klanken te leren. Veel kinderboeken zijn daarom bewust geschreven met dit idee in gedachten. En door plaatjes en illustraties samen met woorden te combineren maken we het onze hersenen extra makkelijk dingen te onthouden.

Wil je nog meer hulp met het leren van Engels en vind je het fijn om wat persoonlijke begeleiding te krijgen? Kijk even hier naar de mogelijkheden of neem een contact op voor een vrijblijvend gesprek!